Foto Sabine Weisenburger
christina wiesnerPrq9∂kit edu

Veranstaltungskalender des KIT-Career-Service*

Workshop
KIT-Career Service: Job Application Training for International Doctoral Researchers
17.01.2019, 09:00 - 16:00
Audimax (Geb. 30.95), SR A+B

For international doctoral researchers who apply for jobs in Germany (focus being: German industry/business) it is important to know and use the applicable standards. The “successful” application however does not begin with writing application documents, but rather with the ability to recognize your own competence profile.

Therefore the following topics will be developed together:

• short analysis of the personal competence profile
  • description of the various application procedures
  • revision of the cover letter and cv

Prerequisite: The participants are to bring a current CV, a cover letter (if applicable) as well as the corresponding job advertisement.

Please note: The workshop will be held in English.

This event is a cooperation between the KIT-Career Service and KHYS and takes place within the framework of the KHYS Internationalization Program which is supported by the DAAD. Membership in KHYS is a prerequisite for participation. Find information at http://www.khys.kit.edu/english/index.php.

Diese Veranstaltung ist Teil der Reihe Bewerbung & Karriere
Ms. Dr. Eva Reichmann

beruf & leben
Frau Katrin Güthlein
Tel: +49 721 608 - 46988
Fax: +49 721 608 - 44343
E-Mail:katrin guethleinXpd9∂kit edu
Ausländische Studierende, Wissenschaftlich Mitarbeitende, wissenschaftlicher Nachwuchs
Die Anmeldung war nur bis 16.01.2019 09:00 Uhr möglich.

*Aktuelles zu Veranstaltungen

Aufgrund der aktuellen Entwicklungen rund um die Ausbreitung des Coronavirus haben wir uns nach sorgfältigem Abwägen für eine Absage der KIT-Karrieremesse vom 12. bis 14. Mai 2020 entschlossen.

Mit der Absage kommen wir den Empfehlungen der Gesundheitsämter und des Robert-Koch-Institutes ebenso nach, wie der Aufforderung unserer Dienstbehörde, dem Ministerium für Wissenschaft, Forschung und Kunst Baden-Württemberg, Veranstaltungen auf das unabwendbar notwendige Maß zu reduzieren.

Wir prüfen derzeit, ob dies weitere Veranstaltungen des Sommersemester betreffen könnte und bewerten mögliche Alternativen für die KIT-Karrieremesse und weitere Veranstaltungen und informieren Sie sobald wie möglich an dieser Stelle. Wir halten Sie auf dem Laufenden. Vielen Dank für Ihr Verständnis!